יום שבת, 20 בינואר 2018

מאפינס תפוזים ושקדים טבעוניים



את הסוד שאני מטורפת על מרציפן גיליתי לכם כבר יותר מפעם אחת,
את העובדה שאני מוכנה לשלב מרציפן בכל קינוח שאני עושה לא קשה לנחש וכל המתכונים כאן הם ההוכחה לזה.


מה אני אגיד לכם.. השילוב הזה של שקדים וסוכר פשוט עושה לי טוב.


מסתבר שגם העוגות אוהבות שקדים.
החלפה של קמח באבקת שקדים מוסיפה לעוגה אווריריות, נימוחות וטעם נפלא שגם אם אתם לא חובבי מרציפן אתם לא תתביישו לבקש פרוסה נוספת - באחריות.



ואם אנחנו כבר מדברים על סודות ועל אנשים שלא חובבי מרציפן אז אני חייבת לגלות לכם שכמו שאני אוהבת לנסות במטבח יש לי גם קטע לא מוסבר בניסויים על חברים שלי.
אבל אני אשמור את הסיפור הזה לסוף הפוסט..



כשפנו אליי מחברת "המרשלג" בהצעה לשילוב אבקת המרציפן שלהם לא יכולתי לסרב, בכל זאת -
מרציפן זה שמי השני, אבל כן היה חשוב לי להכין עם אבקת הקסמים הזו משהו מעניין וקצת שונה ממרציפן.
אז הלכתי על שילוב אבקת המרציפן ורקחתי לכם (ולכל המשפחה שלי) -

מאפינס תפוזים טבעוניים בשילוב אבקת שקדים עם טופינג של שקדים פרוסים ואבקת סוכר.


הניחוחות במטבח הזכירו לי שט"ו בשבט מתקרב אז אם אתם כבר מתכננים מה להכין לחג האילנות - מצאתם!

אפילו הפרחים הסכימו להצטלם יחד עם המאפינס הריחניים האלה ותראו כמה יפה שזה יצא!



מאפינס תפוזים ושקדים טבעוניים

מצרכים (15 מאפינס):

210 גר' (1.5 כוסות) קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
200 גר' (שקית) אבקת מרציפן של המרשלג 
50 גר' (5 כפות) סוכר
50 גר' (1/4 כוס) שמן
240 גר' (1 כוס) מיץ תפוזים טבעי
1 כפית תמצית וניל 
15 גר' (1 כף) חומץ
3 גר' (1 כפית) סודה לשתייה
100 גר' שקדים פרוסים

לציפוי: 
אבקת סוכר

מפשילים שרוולים:

1. מחממים תנור ל170 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת מרציפן וסוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים: שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
4. מאחדים את תערובת היבשים יחד עם הרטובים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את החומץ ואבקת הסודה לשתייה, מערבבים לאיחוד.
6.מעבירים לתבנית שקעים ומפזרים שקדים פרוסים בנדיבות.
7. אופים למשך 18-20 דקות עד שהמאפינס משחימים מעט וסכין במרכז המאפין יוצאת לחה.
8. מצננים ומפדרים קלות באבקת סוכר.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ניתן לאפות בתוך עטרות קאפקייקס ואפשר לאפות ישירות בתבנית.
* במידה ובחרתם לאפות את הבלילה בתבנית עוגה במקום בתבניות לעוגות אישיות אל תשכחו להוסיף עוד כ-10 דקות לזמן האפייה.
* אוהבים קלמטינות? אתם מוזמנים להחליף את מיץ התפוזים בקלמנטינות סחוטות טרי וניתן גם לשלב ולהמיר חצי כוס מיץ תפוזים במיץ קלמנטינות.

הכנתם? בואו לספר לי ולהשוויץ בדף של מנסה במטבח. זה משמח אותי ממש.




והנה הסיפור שהבטחתי.

הזכרתי למעלה שיש לי צורך עז לבצע ניסויים קולינריים בחברים שלי, אז ככה:
יש לי כמה חברים שלא ממש אוהבים מרציפן ולי יש דחף לא ברור להוכיח להם שהם כן אוהבים מרציפן אבל מתביישים להודות בזה.
לכן, פעם בכמה זמן אני מפנקת אותם בקינוח חדש ומחכה לראות את תגובתם.
רוב הפעמים שהם לקחו פרוסה נוספת היו מקינוחים שכללו בתוכם שקדים וסוכר. כלומר, מרציפן ואז מגיע החלק הכי כייפי בו אני מגלה להם מה הם באמת אכלו.

לאט לאט אני אגרום לכולם לאהוב מרציפן. חכו תראו.
ועד אז אתם הכי מוזמנים להנות מעוד כמה מתכוני שקדים אהובים עליי, פשוט כנסו לפה.


2 comments:

  1. נשמע פשוט מעולה!
    עכשיו אני צריכה שמישהו יביא לי שקית אבקת מרציפן מהארץ...

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה תודה!
      חברה הכינה את המתכון עם שקדים שהיא השרתה 48 שעות, ייבשה, טחנה והוסיפה 3 כפות סילאן - ויצא מושלם לטענה.

      מחק