יום שלישי, 13 בפברואר 2018

מוס שוקולד ותותים על בסיס בראוניז עסיסי


יש רגעים שבהם אין לי מושג איך תראה העוגה בצורתה הסופית.
אני יודעת מה יהיה ה Highlight של העוגה (מוס שוקולד מפנק בעיצוב תבנית שקניתי בחופשה האחרונה שלי ברומא)
אני יודעת מה יהיה הציפוי (גלסאז שחור מבריק ללא צבעי מאכל)
ואני יודעת מה יהיה הבסיס (עוגת בראוניז עשירה בשוקולד מריר איכותי)

ההרכבה, העיצוב והסטיילינג הסופיים הם כמעט תמיד תעלומה בעיניי.

מאחר והצילום הוא חלק משמעותי מאוד בתהליך אני חייבת שכל חלק מהמתכון ייצא מושלם ושהתוצאה הסופית תהיה מושלמת אחרת המתכון לא יזכה לעלות לבלוג,
(ותאמינו לי, יש לא מעט מתכונים שמוצאים את עצמם מחכים בשקית המתכונים המאולתרת שלי במקום אצלכם במחשב).


יש משהו מאתגר בזה שאני לא באמת יודעת איך אבחר לקשט ברגע האמת ואיך תראה התמונה הסופית:

האם גודל התותים שבמקרר שלי מתאים בדיוק לרווח שנשאר בין המוס לתחתית העוגה?
האם אצטרך לחשוב על קישוט העוגה גם מלמעלה או שציפוי הגלסאז יעשה את העובדה לבד?
ואם אוסיף כדורוני קליק קטנטנים (שאני כלכך אוהבת) זה יוסיף או יגרע?

בקיצור, המוח לא מפסיק לעבוד לרגע. 
לא לפני, לא תוך כדי וגם לא אחרי, שהרוב כבר כמעט מאחוריי.




תותים (פהלהלהפפה) תותים (פהלהלהפפה) בואי נקנה לך תותים

תותים הם אהבה.
הם קופצים לביקור בתחילת החורף ולקראת הסוף הם נעלמים כמו שבאו אבל אם תהיו חכמים מספיק תקנו לכם איזה עשרה קילו תותים, ממש רגע לפני שהם נעלמים כשהמחיר שלהם יורד לרצפה ותכינו לכם איזו ריבת תותים טובה או מחית תותים שאפשר להקפיא ולהנות ממנה כל השנה.

ואם כבר אנחנו מדברים על אהבה:

"עוד סיפור אחד של אהבה
לפני שסוגרים את האורות,
עוד סיפור אחד של אהבה
שיוצאת מבין השורות"

אני שמחה ממש לספר לכם שהפוסט הזה הוא חלק מפרויקט בלוגרים (אני כלכך אוהבת שיתופי פעולה!)
לכבוד יום האהבה - שת"פ אהבה והפעם הוא לא רק בין בלוגרי אפייה.
אני זכיתי לפרגן למישהי נפלאה בשם עינת כהן, בעלת הבלוג הקסום "אמא יוצרת" .
עינת כותבת על החיים בגואטמלה, על יצירה וטיולים, חינוך בייתי והדרכות על תפירה וסריגה ויצירה עם ילדים.
הנה לינק לפוסט של עינת מתוך פרוייקט "שת"פ האהבה" שלנו,
קסום או לא קסום?!


נראה לי שחפרתי מספיק והגיע הזמן שתכירו את העוגה שנכנסה לי ללב והיא בטח תככב רבות המפגשים חברתיים שלי ובתקווה שגם אצלכם בבית.



מוס שוקולד ותותים על בסיס בראוניז עסיסי


מצרכים:

מוס שוקולד מריר:
125 גר' חלב
250 גר' שמנת מתוקה
165 גר' שוקולד מריר
3 גר' ג'לטין 
15 גר' מים קרים

ציפוי - גלסאז' שוקולד מריר:
150 מ"ל מים קרים 

180 גרם סוכר
60 גרם אבקת קקאו
120 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם שוקולד מריר
5 גרם ג'ילטין
30 מ"ל מים

לבראוניז: (רינג 24 ס"מ)
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר 
2 כפות אבקת קקאו
קמצוץ מלח
2 ביצים
3/4 כוס קמח

לקישוט:
חצאי תותים


מפשילים שרוולים:

מוס שוקולד מריר: 
1. ממסים ג'לטין במים קרים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. מביאים לרתיחה חלב, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת ממסים את השוקולד המריר: במיקרוגל - בפולסים של 30 שניות או מעל בין מארי.
4. שופכים את החלב על השוקולד המומס בהדרגה תוך כדי ערבוב.
5. מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר.
6. מקציבים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד.
7. מעבירים לתבנית סיליקון או לתבנית עוגה בקוטר 22 ס"מ.
8. מקפיאים למשך הלילה.

גלסאז' שוקולד מריר:
1. מערבבים היטב את הג'ילטין והמים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. שמים בסיר מים, שמנת וסוכר ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הקקאו והשוקולד לתערובת הנוזלים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
4. ממיסים את הג'לטין במיקרו 20 שניות עד שהג'לטין נמס לגמרי ומערבבים יחד עם תערובת השוקולד לתערובת חלקה.
5. מצננים לטמפרטורת החדר.

הכנת הבראוניז:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. 
2. ממסים בקערה: חמאה,סוכר ושוקולד ומערבבים היטב.
3. מוסיפים אבקת קקאו, מלח וביצים ומערבבים היטב.
4. מנפים פנימה את הקמח,מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור.
5. אופים למשך 25-30 דקות. הפעם הקיסם צריך לצאת לח.
6. מצננים היטב.

הרכבה:
1. מוציאים את המוס מהמקפיא ומצפים בגלסאז מכל הכיוונים.
2. מניחים מעל תחתית הבראוניז ומקשטים בחצאי תותים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* את המוס ניתן להכין ברינג קוטר 20 במקום בתבנית סיליקון מעוצבת.
* שימו לב לזמני האפייה של הבראוניז, שלא ייתיבש לכם.
* את התותים ניתן להחליף בכל פרי אחר (או פירות) שאוהבים וניתן לוותר על הפירות ולקשט בממתקים שוקולד מובחרים.
* ממש לא חייבים לצפות את המוס בגלסאג, הוא יראה נהדר ובטוח טעים גם בלי הציפוי.
* יש לשמור את העוגה בקירור. ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים או עד חודש במקפיא.

ביננו, אני הכי אוהבת מתכונים קלים ומרשימים!

גם אתם? דחוף כנסו לדף הפייסבוק שלי לגלות הפתעות נוספות :)


11 תגובות:

  1. הההאאא, יאמי זה נראה מושלם כל כך, איזה כייף של מתכון, הולכת להכין ליום המשפחה.
    תודה רבה על המאמץ שהשקעת, וכתבת פוסט לשת"פ אהבה <3.

    השבמחק
  2. נראה מדהים!! מנסה לדמיין את הטעם :)

    השבמחק
  3. וואו איזו עוגה! מדהימה ביופייה ובטח גם בטעם. העוגות שלך מדהימות

    השבמחק
  4. העוגה נראית נפלא. מסוג העוגות שאני אשמח לקבל במתנה כי אין סיכוי שאני אנסה להכין אותה. עדיין לא התקדמתי מהנוחות והקלות של הכנת עוגה בחושה.

    השבמחק
    תשובות
    1. יש מצב שהיא קלה אפילו יותר מהבחושות. מה שבטוח היא יותר מהירה להכנה

      מחק
  5. שרתי איתך יחד את 'תותים', יא מותק אחת!

    השבמחק
  6. נראה מדהים - את כזו מוכשרת... מאיפה הרעיונות?!?

    השבמחק
    תשובות
    1. וואו- מכל מקום.
      ההשארה נמצאת בכל מקום, צריך רק לפקוח את העיניים.

      מחק