יום רביעי, 21 במרץ 2018

ה- קייזרשמרן של שני גברים, מקרר ומנסה במטבח אחת


אכלתם פעם ענן?
ענן אוורירי, מתוק, נימוח ומלא באושר?

אני יודעת שלא, לכן אני משתפת אתכם בקינוח שכזה.

קינוח עדין ומתוק שהוא שילוב מפנק של פאנקייק וסופלה גבינה,
קינוח כזה, שגם הילדים שלי שלא נוגעים בעוגות גבינה לא הצליחו להפסיק לגרד את התבנית.

אני רק כותבת לכם את זה פה עכשיו והלב שלי נזכר באושר שהיה לי כשטעמתי פעם ראשונה קייזרשמרן.



ולא סתם קייזרשמרן!

אלא את הקייזרשמרן של שני הגברים (והמקרר) שבאו להכין אותו איתי, אצלי בבית, ביום אפייה ובישול שהיה טעים, מצחיק, מעניין וטעים.
טעים כבר אמרתי?

אז מי שלא מכיר את צמד המוכשרים האלה שמשלימים אחד את השני באופן מעורר קנאה,
מדובר בשני גברים שחברו אל מקרר ושלושתם יחד נותנים לנו כמה דקות מסך איכותיות בתוכנית שלהם:

"שני גברים ומקרר"



אז מה בתפריט?


קייזרשמרן - קינוח אוסטרי היסטרי
ה-קייזרשמרן שאתם לא רוצים לפספס (באחריות!)
תוסיפו לו את קומפוט התותים שהכנו ומעט קרם פרש ואני מבטיחה לכם שתברכו אותנו

סלט מנגו וירקות 
ותירס ומלא מלא מלא דברים טובים עם רוטב משגע שהתמזל מזלי ואודי "שכח" את הצנצנת אצלי ושבוע שלם אכלתי סלטים רק כי הם היו תירוץ לרוטב

חר-מון בלאן
מון בלאן שעבר שידרוג והתמלא בקרם פיסטוק עם מעטפת של פיסטוקים קצוצים מקורמלים (מה שזהכיר לנו את המדינות העוטפות אותנו בצפון ולכן זכה לשם הכה נוצץ הזה - חרמון בלאן) והיה סיום מתוק ומושלם ליום הנפלא הזה.

אגב, ככה נראנו בעודנו זוללים מון בלאן ומסכמים את היום המושלם הזה.

אני שמחה להציג בפניכם את המתכון של אודי ואושר לקייזרשמרן  ובהמשך אעלה גם את שאר המתכונים.
השארו מעודכנים בדף הפייסבוק של מנסה במטבח!

המתכון בפוסט הזה מותאם לאפייה בתבנית אבל אם חשקה נפשכם להכינו דווקא בצורת פאנקייקים במחבת,
ככה תעשו את זה נכון.


הערה חשובה -

המתכון הזה מכיל 4 כפות קמח אבל אם נמיר אותן ל 4 כפות קונפלור נקבל קינוח נהדר לפסח.
שלא תגידו שלא אמרתי.





שני גברים ומקרר עם אודי ואושר קייזרשמרן גרסת התבנית


מצרכים: 8 מנות

4 חלמונים
80 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר
240 גרם קרם פרש (או 120 גרם גבינת שמנת מעורבבת עם 120 גרם שמנת חמוצה)
30 גרם (2 כפות) רום
כפית תמצית מייפל (לא חובה) 
40 גרם (4 כפות) קמח/קורנפלור
30 גרם (2 כפות) צימוקים (לא חובה)
חמאה לשימון התבנית
סוכר לציפוי
3 חלבונים
40 גרם (2 כפות גדושות) סוכר

להגשה - קומפוט תותים
תותים טריים פרוסים
קרם פרש (או 120 גרם גבינת שמנת מעורבבת עם 120 גרם שמנת חמוצה)
עלי נענע
פיסטוקים קלופים קלויים 

מפשילים שרוולים:


1. מקציפים בקערה (עדיף באמצעות מיקסר חשמלי) את החלמונים ו80 גרם סוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה (3-4 דקות).
2. מוסיפים את הקרם פרש, הרום והתמציות ומקציפים עד לאיחוד התערובת.
3. מקפלים פנימה את הקמח והצימוקים (עד לשלב זה ניתן להכין יום מראש).
4. מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו.
5. משמנים את התבנית בחמאה ומצפים בסוכר.
6. מקציפים את החלבונים לקצף רך (גבעות רכות) ומוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף לקצף יציב אבל לא יבש.
7. מקפלים את הקציפה לתוך תערובת החלמונים וממלאים את הכלי.
8. אופים כ-15 דקות.
9. מחממים את הקומפוט תותים, מערבבים פנימה את התותים הטריים ומכבים את האש.
10. בצלחת הגשה שופכים מצקת של רוטב תותים, מניחים כף גדושה מהקייזרשמאן ומגישים עם כף קרם פרש מלמעלה, פיסטוקים קלויים ועלי נענע קרועים.


קומפוט תותים

מצרכים:
500 גרם תותים
3 כפות סוכר
1 כוכב אניס
חצי מקל וניל
גרידה מ-1 תפוז
גרידה מ-1 לימון קטן
מיץ מחצי תפוז
50 מ"ל יין לבן

מפשילים שרוולים:


1. בסיר קטן מביאים את כל החומרים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה.2. מכסים בנייר כסף ומניחים בצד לרבע שעה.3. טוחנים את התערובת ומסננים (לא חובה).



תמונה אחת שמסכמת כל כך הרבה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה