יום ראשון, 25 במרץ 2018

עוגת שוקולד פאדג' כשרה לפסח



פעם ראשונה שאני מתבלטת אם יש בכלל טעם שאחפור לכם כמו תמיד לפני שאני משתפת במתכון שלי
 או שפשוט אגיש לכם את המתכון על מגש של כסף כמו שמגיע לו.

עוגת שוקולד עסיסית, פאדג'ית עם ציפוי קרם שוקולד ושבבי שקדים 

היא העוגה שהולכת לככב לכם על שולחן החג ממש בעוד כמה ימים.

אה והיא גם פרווה!


אפשר לקשט אותה איך שאוהבים -
עם שקדים, בלי שקדים,
עם הר פירות ואבקת סוכר או קרם שוקולד בלבד,
אתם מחליטים.




עוגת שוקולד פאדג' כשרה לפסח 

מצרכים:
עוגת שוקולד בקוטר 22 ס"מ
120 גר' שוקולד מריר
70גר' שמן קוקוס
100 גר' שקדים טחונים
4 ביצים מופרדות
110 גר' סוכר (80 גר' +30 גר')
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
30 גר' קורנפלור
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית אבקת סודה לשתייה

לציפוי וקישוט:
100 גר' שוקולד מריר
20 גר' שמן קוקוס
100 גר' שקדים פרוסים/מקלות שקדים

מפשילים שרוולים
1. מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים רינג בקוטר 22 ס"מ עטוף בנייר אפייה/
2. בקערה גדולה על בן מרי (או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) ממסים יחד  ש    וקולד ושמן קוקוס ומצננים.
3. מוסיפים אבקת שקדים ומערבבים היטב.
     4. בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, 80 גר' סוכר, קורט מלח ותמצית וניל.
     5. מאחדים יחד עם תערובת השוקולד.  
6. מערבבים יחד קורנפלור, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד.  מערבבים היטב. 
     7.מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף רך, מוסיפים 30 גר' סוכר וממשיכים להקציף על לקבלת גבעות קצף יציבות. 
     8. מקפלים את הקצף אל תערובת השוקולד בשלושה שלבים.
     9.מעבירים בעדינות לתבנית ואופים למשך 35-40 דקות, עד שסכין במרכז העוגה יוצאת לחה.
     10. ממסים יחד  שוקולד ושמן קוקוס על בן מרי (או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) ומצפים את העוגה.
     11. מקשטים עם שבבי שקדים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו

* בציפוי יש שמן קוקוס ולשמן קוקוס יש נטייה להתקשות לכן קחו בחשבון שאם תצפו את העוגה מראש ולא מיד לפני ההגשה הציפוי יתקשה.
אני אוהבת את הקרנצ'יות הזאת אבל אם אתם בקטע של קרם שוקולד נוטף ומגרה שכזה אז יש לכם בעצם שתי אפשרויות:
1. להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל באותה הכמות.
2. למרוח את הקרם כחצי שעה- שעה לפני ההגשה.




19 תגובות:

  1. נקרא נפלא !

    (יש אפשרות לטבען אוףף שונאת את המילה הזאת...)
    הבעיה בביצים....
    תודההההההההה

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת, כאן יהיה יותר בעייתי לטבען שהרי הביצים פה נותנות את הנפח.
      תוכלי למצוא בבלוג עוד מתכונים נהדרים כשרים לפסח וטבעוניים.
      את פאי הפסיפלורה המשגע כבר הכנת?

      מחק
  2. נראה סוףףףףף.
    האם אפשר להמיר את שמן הקוקוס בשמן רגיל ואם כן. מה הכמות.

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל - באותה הכמות.

      מחק
  3. האם אפשר להמיר את שמן הקוקוס בשמן רגיל ואם כן. כמה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל - באותה הכמות.

      מחק
  4. נראה מעולה! סורי על הבורות אבל מאיפה אני מוצאת שמן קוקוס? בכל סופר יש?

    השבמחק
  5. זה נראה מושלם! סופר עסיסית!

    השבמחק
  6. שוקולד זה החיים! לגמרי הולכת לנסות את המתכון הזה

    השבמחק
  7. תיקון קטן, מצוין שהעוגה כשירה לפסח, אך יש מרכיב אחד בה שהוא חמץ - הקורנפלור, אפשר קמח תפוחי אדמה במקום.

    השבמחק
    תשובות
    1. קורנפלור הוא אינו חמץ, הוא עמילן ולכן הוא כשר לפסח לאוכלי קטניות.

      מחק
  8. אני מסוקרנת לגבי הטעם.. :)
    מענין השימוש בשמן קוקוס, צריכה להתחיל לנסות.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני משתדלת להשתמש אך ורק בשמן קוקוס, שווה לנסות.

      מחק
  9. הי הי, יש אפשרות לקבל מידות לפי כוסות? והאם נתן לאפות בתבנית עגולה חדפ?

    השבמחק