יום ראשון, 18 במרץ 2018

כשר לפסח - טארטלט פסיפלורה טבעוני ללא אפייה


הרבה זמן תכננתי להכין מתכון טבעוני מהסוג הזה.
כלומר, ללא אפייה, עם קרם פירותי טעים ומרענן מעוטר בפירות העונה,
קינוח שעדיין לא החלטתי אם הוא יותר טעים או יותר בריא.

אין בו סוכר מעובד אבל הוא מתוק בהחלט
אין בו קמח אבל הוא יציב ממש
אין בו מוצרי חלב אבל הוא ממולא בקרם מענג, חלקלק וטעים.







מה אני אגיד לכם?! 
אתם בהחלט יכולים לצפות לעוד מתכונים כאלה בהמשך זה בטוח!

הפעם הקינוח הוא סופר קל להכנה, ללא אפייה וכל מה שתצטרכו הוא מיקסר ורינג. זהו.

רגע אישי לפני המתכון:

תמיד קינאתי באנשים האלה שתמר אחד ושני שקדים הם הפינוק האולטימטיבי עבורם בשעה ארבע אחר הצהריים.
האמת, אף פעם לא הבנתי איך זה אמור לספק את הרגשת המתוק הזה שמגיעה ככה באמצע היום ולא עוברת לי עד שאני יורדת על איזו חתיכת עוגה או חופן עוגיות.
אז כן, קינאתי באנשים האלה שתמר ממולא באגוז עושה להם את זה.

כשתכננתי עם יותם דהן - בלוגר ומחבר ספר האפייה המהמם "ביס" - את הקינוחים שנכין יחד לכבוד פסח ביום אפייה מהנה במיוחד אמרתי ליותם שקינוח אחד לפחות חייב להיות טבעוני ואם נצליח לשלב בו גם פירות אז בכלל שיחקנו אותה,
יותם מצידו אמר שהוא כבר הרבה זמן רוצה להכין קינוח על בסיס תמרים ואגוזים ועל הדרך הבטיח להביא שק שלם של פסיפלורות טריות.

דיברנו, התייעצנו, חפרנו, שאלנו, ענינו ובסוף - החלטנו ככה בספונטניות ממש תוך כדי המפגש שנכין את טארטלט/פאי הפסילפורה הטבעוני, ללא מוצרי חלב, ללא קמח , כשר לפסח וכלכך כלכך טעים הזה.

ונחשו מה, כבר אין לי נקיפות מצפון על כך שאני אוכלת עוגה!

הרי מה יש פה?
תמרים, אגוזים - בבסיס
קשיו, מייפל טבעי, מחית פסיפלורה ומנגו - במילוי
פירות לקישוט
וזהו!

יאללה מסיבה!


טארטלט פסיפלורה טבעוני ללא אפייה


מצרכים: 6 טארטלטים אישיים בקוטר 8 ס"מ

קלתית תמרים ואגוזים
8 תמרים מושרים במים פושאים
150 גרם מיקס אגוזים
1 כף שמן קוקוס

מילוי קרם
150 גרם קשיו מושרה במים לפחות למשך 5 שעות
100 גרם קרם קוקוס 
50 גרם מייפל טהור
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
50 גרם מחית מנגו
150 גרם מיץ פסיפלורה טרי ומסונן מגרעינים

קישוט
פירות חתוכים

מפשילים שרוולים:

1. מכינים את הקלתית ומקפיאים: במעבד מזון טוחנים יחד את כל מרכיבי הקלתית עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מהדקים היטב את התערובת בתחתית ובשוליים של כל רינג. שימו לב להדק היטב שכבה דקה של תערובת אך לא דקה מדי בתחתית.
3. מקפיאים למשך 15-20 דקות.
4. מכינים את הקרם: במעבד מזון טוחנים יחד קשיו, מייפל וניל ומלח עד לקבלת מחית חלקה.
5. מוסיפים מחית מנגו ומיץ פסיפלורה וממשיכים לעבד על לאיחוד התערובות.
6. משחררים בעדינות את הקלתיות שהקפאנו וממלאים בקרם.
7. מקררים למשך שעתיים את הטארטלטים ומקשטים בפירות לפני ההגשה.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* לגבי הקלתית - שימו לב לשטח שכבה דקה אך לא דקה מדי על מנת שהיא לא תקרע בעת החילוץ מהרינג.
* יודעים מה הכי כיף? אם היא בכל זאת נקרעה לכם, פשוט הדקו שוב עם האצבעות. הכי קל.
* לא אוהבים מנגו/פסיפלורה? החליפו לאיזו מחית פרי שאתם אוהבים.
* ניתן להחליף את הרינג האישיים ברינג גדול  22 ס"מ ולקבל טארט טבעוני משפחתי ומרשים.




שיהיה חג אביב שמח!


10 תגובות:

  1. וואו!!!
    אין לי מילים. קינוח מושלם לחג.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה תודה!
      אכן הוא מושלם לפסח אבל לא הייתי מתנגדת לנשנש כמה ביסים כאלו בכל יום :)

      מחק
  2. המתכון נראה מעולה!
    באיזה אגוזים השתמשת בקלתית?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה.
      השתמשתי בשילוב שך פקאן ואגוזי מלך

      מחק
  3. אני רוצה להכין כאלה לפסח אבל יש לי שאלה - המצרכים הם לטארטלט אחד או לכל השישה?

    השבמחק
  4. אני רוצה להכין את זה לפסח אבל יש לי שאלה - המצרכים הם לטארטלט אחד או לכל השישה?

    השבמחק
  5. טארט טבעוני עוד לא אכלתי! שמרתי את המתכון לפעם הבאה שיבואו אורחים

    השבמחק
    תשובות
    1. נהדר. אני מכינה אותו לעצמי- לא מחכה לאורחים :)

      מחק