יום ראשון, 13 במאי 2018

עוגת קרמבו שוקו-וניל ללא גלוטן


מי לא רצה,חלם, תכנן להכין עוגת קרמבו מפנקת? 
כזאת שבא לך להתכרבל בתוכה ולא לצאת עד יום ראשון הבא לפחות.

שמחה להודיע לכם שפיתחתי עבורכם את העוגה המושלמת לכירבול - 
עוגת קרמבו שוקו-וניל ללא גלוטן

אני קוראת לה :

עוגת קרמבו שוקו-וניל ללא גלוטן  - העוגה של ברק


יום שישי 10:08 בבוקר, אני כולי באטרף של הכנות, קישוטים, ציפויים וצילומים של פרוייקט שבועות הגדול לשנת 2018 ופתאום הפלאפון מצלצל.

אמא שלי: שירל'ה, אז איזו עוגה תביאי לארוחת שישי היום?
אני: מה? מי? מה?? מה עוגה עכשיו? 
אמא שלי: עוגת יומולדת לברק! את זוכרת שהבטחת שתכיני לו עוגה לחגיגה, נכון?
אני: מה? אין מצב, אין לי זמן לנשום. מאיפה אני אמצא זמן עכשיו להכין עוגה להיום בערב?
אמא שלי: טוב, לא נורא. נסתדר.
אני: איזה באסה!

רגע לפני שאני מנתקת את השיחה מבואסת לחלוטין ששכחתי ממסיבת יום ההולדת אני מרימה את העיניים ואני רואה עוגה חמודה עומדת לה בפינה בשקט ומחכה להצטלם.
ואז זה היכה בי! 
העוגה המושלמת ליומולדת של ברק, האחיין בן השלוש המהמם שלי - ניצבת לי ממש מול העיניים.

צעקות ההתלהבות הרעידו גם את הבית של שכנים. איזו הצלה!

שוקולד ועוד שוקולד וקצפת ופצפוצי שוקולד - מה עוד ילד בן שלוש צריך ליומולדת שלו, הא?

העוגה הייתה הצלחה מסחררת.

אחרי הפרוסה הראשונה אף אחד לא הצליח להתאפק לסבב שני וכולם פשוט הכניסו כפיות והתחילו לחפור בשאריות עד כדי כך שהייתי צריכה להוציא את המגש בכוח לפני שגם הוא נאכל. 
בחיי.
תשאלו את ברק.


קחו לכם כמה שניות, התסתכלו טוב טוב בשכבת הווניל של העוגה ותגידו לי מה אתם רואים.

נכון! גרגירי וניל!

אם אתם חזק בקטע של אפייה אתם בטוח יודעים שמחיר מקל וניל מגיע בימים אלה לכמה עשרות שקלים, מטורף - אני יודעת!
בדיוק בגלל זה שמחתי כשמאסטר-שף הציעו לי לקחת חלק בפרוייקט שבועות שלהם שבו הם משיקים פודינג וניל עם גרירי וניל אמיתיים.

מצחיק,
קראתי פוסט באחת הרשתות החברתיות ובו מישהי העלתה תמונה ושאלה האם הנקודות השחורות תקינות והיא יכולה לאכול את העוגה?!
אז כן!!! ברור שאת יכולה לאכול את העוגה- זה רק מראה שהשתמשו בחומרים איכותיים, בוניל אמיתי וכנראה שאת יודעת מאיפה לקנות עוגות.
אבל אם את רוצה להכין עוגת כזאת שווה במקום לקנות, הנה המתכון שיתאים בדיוק בשבילך.



אתם יודעים מה עוד כיף ממש בעוגה הזאת?
שהיא ללא גלוטן ובלי יותר מדי סוכר.

נראה לי שאני יודעת מה אתם הולכים להכין בפסח הבא...

כמובן שיש מתכון לעוגת בסיס שוקולדית רגילה - הנה הוא פה.

עוגת קרמבו שוקו-וניל ללא גלוטן 


בסיס עוגת שוקולד ללא גלוטן

מצרכים:
60 גרם שוקולד מריר
35 גרם שמן קוקוס
50 גרם שקדים טחונים
2 ביצים מופרדות
60 גרם סוכר (40 גרם+20 גרם)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

הכנת הבסיס:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים רינג בקוטר 24 ס"מ עטוף בנייר אפייה + נייר כסף.
2. בקערה גדולה על בן מרי (או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) ממסים יחד  שוקולד ושמן קוקוס.
3. מוסיפים אבקת שקדים ומערבבים היטב.
4. בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, 40 גרם סוכר, קורט מלח ותמצית וניל.
5. מאחדים יחד עם תערובת השוקולד.
6.מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף רך, מוסיפים 20 גרם סוכר וממשיכים להקציף על לקבלת גבעות קצף יציבות.
7. מקפלים את הקצף אל תערובת השוקולד בשני שלבים.
8.מעבירים בעדינות לתבנית ואופים למשך 20-25 דקות, עד שסכין במרכז העוגה יוצאת לחה.
9. מצננים היטב לפני הוספת הקרמים.
10. מצפים את הדפנות הפנימיות של תבנית העוגה בשקף עוגות.

שכבות קרם:

קרם וניל:

מצרכים:
1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה
40 גרם אבקת אינסטנט פודינג עם גרגירי וניל של מאסטר-שף
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

קרם שוקולד:

מצרכים:
1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה
40 גרם אבקת אינסטנסט פודינג עם גרגירי וניל של מאסטר שף
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
100 גרם שוקולד מריר
  
הכנת שכבות הקרם:

קרם וניל:
1. בקערת המיקסר מקציפים היטב שמנת מתוקה, פודינג וחלב עד לקרם קרם יציב.
2. מורחים על עוגת הבסיס ומיישרים.
3. מעבירים למקפיא למשך חצי שעה.

קרם שוקולד:
1. בסיר קטן ממסים יחד שוקולד מריר וחלב, מערבבים לתערובת חלקה ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג למשך דקה, מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
4. מורחים על שכבת קרם הוניל ומיישרים.
5. מעבירים למקפיא למשך חצי שעה.

ציפוי גנאש שוקולד:

מצרכים:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

לקישוט:
 50 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
פצפוצי שוקולד

ציפוי גאנש שוקולד:
1. בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.
2. שופכים על שכבת קרם השוקולד ומטים את תבנית העוגה לכל הכיוונים לציפוי כל שטח העוגה.
3. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ,מזלפים מסביב לעוגה ומקשטים עם פצפוצי שוקולד.

עוד טיפ טיפה וסיימנו: 

* את העוגה יש לשמור בקירור. רצוי להקפיא ולהפשיר במקרר כשעתיים לפני ההגשה.
* אפשר גם להגיש אותה קפואה ואז שיחקתם אותה עם עוגת גלידה מפנקת.
* רעיון הגשה נוסף ונהדר לא פחות מעוגת גלידה - הגשת העוגה בקונספת של כוסות:
יש לפורר את שכבת הבסיס, למזוג מעליה שכבת וניל, שכבת שוקולד וציפוי גנאש.

אם תהיתם איך היא נראית ללא קישוט הקצפת - 




מחפשים עוד מתכונים לחג שבועות? למעבר למתכון לחצו על כל תמונה

 עוגת מוס שוקולד לבן מקורמל

קינוחי קדאיף עם מסקרפונה וניל ומרמלדת פטל

פאי פסיפלורה טבעוני ללא אפייה

12 תגובות:

  1. מהממת וגם בלי גלוטן ! שיחקת אותה מותק :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה תודה!
      למה לא לפתח מתכו ןללא גלוטן אם אפשר? מכינה את המצבורים לפסח הבא :)

      מחק
  2. גוזרת ושומרת ליומהולדת הבא!

    השבמחק
  3. עוגה יפהיפיה וטעימה ומיוחדת מוכשרת !! התמונות מדהימות :)

    השבמחק
  4. וואו מושלמת!
    2 שאלות: מה יכול להחליף את שמן הקוקוס?
    והאם אפשר להכין מראש ולקפיא כשבוע? האם המרקם בהפשרה לא מתקלקל? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      את שמן הקוקוס ניתן להחליף בשמן רגיל.
      ניתן להקפיא ולהפשיר במקרר, המרקם לא יתקלקל.

      מחק
    2. וואי נראית מעולה!
      כמה שאלות:
      1. איפה קונים שקף עוגות, ואיך אפשר להוריד אותו כך שהוא לא ייקח חצי עוגה איתו?
      2. לא הבנתי איך לצפות את התבנית
      3 את באמת מצליחה להקציף 50 מ"ל שמנת? המיקסר בקושי נוגע בה בכמות הזו... אולי אפשר לשים כמות גדולה יותר בשכבת הוניל ואז לקשט איתו?

      מחק
    3. שאלות מצויינות!
      1. את השקף קונים בחנויות אפייה. מקפיאים את העוגה ומורידים את השקף כשהיא קפואה וכך שולי העוגה נשארים חלקים ואחידים.
      2. מצפים את היקף התבנית, את השוליים הפנימיים.
      3. כמויות קונות אני מקציפה במיקסר ידני. בהחלט ניתן להשתמש בכמות גדולה יותר ולקשט איך שאוהבים.
      חג שמח!

      מחק
  5. היי אשמח לדעת כמה זה 40 גרם בכוס מדידה
    תודה

    השבמחק