יום חמישי, 31 במאי 2018

קינוחי כוסות טירמיסו ללא ביצים



טירמיסו -קינוח איטלקי הורס וקל קל קל להכנה.
שכבות של בישקוטים (lady finges) טבולים בקפה עם ליקר וקרם מסקרפונה עשיר ועל הכל מפודרת בנדיבות אבקת קקאו איכותית שמקפיצה את הקינוח הזה כמה רמות למעלה.
הגרסה שתקראו מיד לא מכילה ביצים בקרם והיא טעימה כמו הטירמיסו המקורי (אם לא יותר...)

טירמיסו ללא ביצים עם בישקוטים שמכינים בבית בחצי שעה עבודה, כולל זמן האפייה.


לפני כמה ימים שאלתי בדף הפייסבוק של "מנסה במטבח" איזה מתכון אתם מעדיפים:
טירמיסו מסורתי – עם ביצים או טירמיסו משודרג – ללא ביצים?
כמות התגובות שקיבלתי שם הייתה מטורפת וכמעט כולם ביקשו מתכון לטירמיסו ללא ביצים.
היו חלק שהגדילו לעשות וביקשו מתכון לטירמיסו טבעוני, אז חבר'ה – לא שוכחת אתכם ובקרוב אפרסם פה גם מתכון לטירמיסו טבעוני. מרגש.


יש לי קטע כזה שאני מכינה הכל בבית.

החל מ- חלות, לחמניות, עוגות שמרים ועד ל- גלידה מטוגנת (זה אשכרה עובד!), מגנומים, חלב מרוכז ו...בישקוטים.



אם הייתי יודעת כמה שעוגיות הבישקוטים קלות להכנה כנראה שהייתי מכינה טירמיסו כל שבוע.
מעט מאוד מצרכים, 13 דקות אפייה ויש לכם מגש ריחני שמטריף את כל הבית.
מבטיחה לכם שאחרי שתכינו אותם פעם אחת לא תבינו איך לא הכנתם אותם קודם.


אזהרה - אם אתם רוצים שישיארו לכם בישקוטים למתכון, תרחיקו את המגשים אחרי האפיה ועד הכנת הטירמיסו.

אני חייבת להודות,
אני לא מתחברת לקינוחים עם ביצים לא מבושלות. בקטע הזה אני קצת מוזרה אבל זה פשוט לא מרגיש לי נכון.
המתכון הזה הוא ללא ביצים חיות מה שהופך את ההכנה שלו לתהליך מאוד פשוט
ואם תוותרו על הכנת הבישקוטים ותשתמשו בבישקוטים קנויים, תסיימו את ההכנה שלו עוד לפני שהילדים שלכם ישימו לב שאתם רוקחים איזה קינוח מתוק במטבח וידחפו לכם כפיות לקערת המיקסר.


טירמיסו ללא ביצים

מצרכים:

בישקוטים ביתיים:
3 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
140 גרם  (1 כוס) קמח
2 כפות שמן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
  
קרם מסקרפונה קפה:
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה קרה
250 גרם (מכל) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
4 כפות אבקת סוכר
כפית וניל
בישקוטים בקפה:
1 כף קפה מגורען
240 מ"ל (כוס) מים רותחים
4 כפות פרנג'ליקו או אמרטו (לא חובה)
מכינים כוס קפה ומצננים
מוסיפים את הליקר

40 בישקוטים
אבקת קקאו

מפשילים שרוולים:

1. מכינים את הבישקוטים: בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, וניל ושמן.
3. מקפלים את החלמונים יחד עם קצף החלבונים.
4. מוסיפים קמח מנופה ומלח ומערבבים  רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
6. מפזרים אבקת סוכר מעל העוגיות ונותנים להן לנוח עשר דקות. בינתיים מדליקים את התנור ל190 מעלות.
7. אופים במשך 10-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט ומצננים.
8. מכינים קרם מסקרפונה:בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ווניל.
9. מוסיפים מסקרפונה וממשיכים להקציף עוד כדקה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה.

הרכבה:
טובלים שני חצאי בישקוטי בקפה ומניחים בתחתית הכוס, מורחים שכבה  של קרם מסקרפונה ומפזרים שכבת קקאו .
חוזרים על התהליך: טובלים שני חצאי בישקוטים בקפה, מורחים שכבה של קרם מסקרפונה ומפזרים קקאו בנדיבות.
מאחסנים במקרר עד להגשה.

 עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* את הטימיסו שומרים במקרר עד להגשה. ניתן להקפיא ולהפשיר במקרר.
* ניתן לוותר על הכנת הבישקוטים ולהשתמש בבישקוטים קנויים.
* אפשר לוותר על הליקר בקפה אבל הוא בהחלט מוסיף המון טעם ועושר לקינוח.
* ניתן להכין את אותה הכמות בתבנית גדולה במקום בכוסות.

* תנו לי לספר לכם סוד קטן: 

את הטירמיסו הזה לא תצליחו להרוס גם את תרצו. הוא כלכך פשוט וטעים שלא משנה אם תעקבו אחרי הוראות המתכון או לא, אני מבטיחה לכם הצלחה גדולה!



6 תגובות:

  1. עשית לי את השבת! בדיוק המתכון שחיפשתי!! יצא מעולה!!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. לגמרי כן. וגם בגלל שאף אחד לא אוהב קפה בבית, אז יישאר יותר לי. בדיוק כמו עוגת הגלידה 😁

      מחק
  2. כאילו קראת את מחשבותי! מלא זמן אני רוצה להכין טירמסו בלי ביצים! מעולה...

    השבמחק