יום חמישי, 17 במאי 2018

איך להכין גרנולה ביתית בקלות


כל יום בכל אחת משלושת חופשות הלידה שלי התחיל בדיוק אותו הדבר.
קערת מוזלי - יוגורט, תפוח ירוק, 2 כפות גרנולה וכפית דבש.
כל יום.
גרנולה היא דבר בריא, זה ידוע.
אז זהו ש.. פחות.


יום אחד, רגע לפני שזרקתי את שקית הגרנולה לפח החלטתי להפוך את השקית ולראות מה היא מכילה ולמה היא כלכך בריאה כמו שכולנו חושבים.
התבאסתי.

ראיתי שחוץ משיבולת השועל, השקדים והפירות היבשים, יש בה לא מעט סוכר (למה?), שמן (ולא, לא שמן זית או שמן קוקוס) ועוד כל מיני חומרים שאין לי מושג מה הם.
התאכזבתי.

מאז אני לא מכניסה גרנולה קנויה הביתה וארוחת הבוקר התחלפה,
- כריך עם חביתה- שכמעט אף פעם לא היה לי כוח להכין לעצמי אחרי לילה ללא שינה עם תינוק קטן על הידיים
- פירות חתוכים - טעים אבל לא ממש משביע
- שייק - במקרים נדירים בהם לא פחדתי שהבייבי יתעורר מרעש הבלנדר
איכשהו הסתדרתי.


חזרתי לעבודה ושוב הופיעה בעיית ארוחת הבוקר.
אין מה לעשות - קערת מוזלי עושה את העבודה.

מה כן אפשר לעשות? להכין בבית!
ברור, איך לא חשבתי על זה קודם??

הכי קל, הכי בריא, הכי טעים.

זוכרים שהתארחתי בפינת "מועדון ארוחת הבוקר" בתוכנית "העולם הבוקר"? 

התבקשתי להביא לתכנית קינוחים שמאפיינים את הבלוג שלי ומתאימים לארוחת בוקר.
כוסות מוזלי היו הדבר הראשון שהכנתי.
אם אתם ברי המזל שצפו בתכנית אתם בטח זוכרים איך אברי גלעד קד לי קידה מיד כשנשנש את המוזלי שלי, אם אתם לא זוכרים הנה הקטע המלא. (זה קורה בדיוק בדקה 3:52)

אחרי התוכנית קיבלתי המון בקשות למתכונים ורובם היו למתכון הגרנולה,
כנראה שגם אתם מעדיפים להכין גרנולה בבית. גאה בכם! 

עברו כבר כמה חודשים מאז התוכנית ועדיין לא הספקתי להעלות את המתכון של הגרנולה לאתר
פשוט כי תמיד היה מתכון יותר מיוחד, יותר חגיגי ויותר מבוקש להעלות.
אז למה דווקא עכשיו אתם שואלים?

הכל בזכות "מיה".

לכבוד חג השבועות נפגשתי עם אסטלה, השופטת עם הדימוי הקשוח מבייק אוף שהתגלתה כגוש חמאה מתקתק, כאישה נפלאה, מקצועית ומצחיקה (בחיי!) ויחד הכנו כנאפה עם גבינה שהכנו תוך חמש דקות ומרציפן פיסטוק שחוסל תוך חמש דקות. אפילו פחות.

כל האגוזים, השקדים, הפיסטוקים של חברת "מיה" שנשנשנו במהלך הסדנה עשו לי חשק לחזור הבייתה ולהכין גרנולה עוד לפני שאני הולכת לישון.

משוויצות בכנאפה שלנו..

מהממת או לא מהממת?

וכאן אני עם הפלאפון - מצלמת לכם לייב הכי קרוב שאפשר

קרדיט צילום: בן דוד

אני שמחה להציג בפניכם את המתכון הכי טעים לגרנולה ביתית ואני מבטיחה לכם שאחרי שתכינו אותו פעם אחת לא תוכלו להפסיק.

איך להכין גרנולה ביתית בקלות


מצרכים:

1 כוס שיבולת שועל עבה (לא אינסטנט)
2 כוסות פצפוצי אורז מלא
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים 
חצי כוס פקאן 
רבע כוס פיסטוקים
רבע כוס קשיו
רבע כוס זרעי חמניה
רבע כוס זרעי פשתן
רבע כוס חמוציות
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות דבש (או מולסה)
1 כף מייפל
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)

* כל האגוזים והגרעינים של חברה "מיה" , האריזה הכחולה

מפשילים שרוולים:

1. מחממים תנור ל150 מעלות (עדיף על טורבו).
2. קוצצים יחד: שקדים, פקאן, קשיו,פיסטוקים.
3. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים היטב.
4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20-25 דקות עד שהגרנולה מעט משחימה.
יש לפתוח את התנור כל 10 דקות ולערבב היטב.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* לא. אל תוותרו על פיצפוצי האורז. הם לגמרי השוס של הגרנולה מבחינתי.
* שימו לב שאכן כתוב על השקית - פצפוצי אורז מלא ושימו לב שהם ללא סוכר.
כבר נתקלתי בלא מעט שקיות פצפוצי אורז המכילים סוכר ברכיבים.
* שימו לב שאתם משתמשים בשיבולת שועל עבה ולא שיבולת השועל הטחונה, שמכינים ממנה דייסה בשלוש דקות.
* אפשר לשחק עם המייפל והדבש ולשים מה שאתם אוהבים, אפשר גם סילאן או מולסה העיקר שיהיו לנו שלוש כפות שימתיקו לנו את הגרנולה וייתנו קצת צבע.
* להמרת המתכון לטבעוני יש להמיר את הדבש במולסה או מייפל.
* כדי לפגוע כמה שפחות בויטמינים מומלץ לאפות את הגרנולה על חום נמוך, 100-110 מעלות לזמן מומשך יותר, סביב 30 דקות. 





10 תגובות:

  1. סחטיין עליך! אצלי כל יום בחופשת לידה התחיל בהרבה קפה, עוגיה ומשהו עם שוקולד :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. ככה היא גם התחילה אצלי עד שהבנתי שמשהו חייב להשתנות!!

      מחק
  2. גם אני מכינה גרנולה בבית אבל לוקחת ממך את הטיפ של פצפוצי האורז. נשמע מעולה!

    השבמחק
  3. אין כמו גרנולה ביתית ובתוספת מוזלי

    השבמחק
  4. נשמע מעולה!!!
    כתיבה יפה מאוד, אהבתי :)

    השבמחק
  5. מתכון מאוד לא סטנדרטי
    אהבתי!

    השבמחק