יום שבת, 5 במאי 2018

קינוחי כוסות - מוס מסקרפונה ותותים


ברגע שאני קולטת שעונת התותים עומדת להסתיים אני נכנסת לפאניקה!
תות - פרי כלכך יפה, טעים והולך נהדר עם מוס מסקרפונה ושמנת מתוקה.

אם אתם מבינים עיניין בתותים בטח קניתם אספקה מכובדת בסוף העונה, כשהמחירים של התותים צונחים ואפשר לקנות
"שלוש קופסאות בעשר שקל, גברת תקני, רק אצלי התותים הכי מתוקים.
טוב, בואי אני אעשה 4 בעשר שקל רק כי את כזאת חמודה",

ומה עושים עם המון תותים של סוף עונה? נכון מאוד - מחית תותים!




הפעם הכנתי לכם מתכון מופלא למוס מסקרפונה עם פירות אדומים ומחית תותים של סוף עונה
(הם לא באמת חייבים להיות תותים של סוף עונה כן?) 
ואם אתם פחות גרגרנים ממני ותצליחו להתאפק ולא לטעום מהמוס כדי לוודא שהוא עדיין טעים 
(בכל זאת, עברה דקה מהטעימה הקודמת, אולי משהו השתנה בדקה הזאת - לכו תדעו...) 
אז תוך רבע שעה תעמידו שורת כוסות מרהיבה שתטריף את כל מי שבאזור.



כל מה שתצטרכו כדי להכין מוס מסקרפונה ותותים:

מצרכים:
עוגיות חמאה (איזה עוגיות שאתם אוהבים)
קופסת מסקרפונה
2 קופסאות שמנת מתוקה
אבקת סוכר
פירות אדומים טריים/קפואים
מחית תותים
כלים:
קערת מיקסר
שקית זילוף + צנתר (לא חובה)
כוסות להגשה

בלי להדליק תנור ובלי ללכלך יותר מקערה אחת ואז לקלל את הרגע שאמרתם לעצמכם 
"איזה כיף יהיה לבלות במטבח ולהכין את הקינוח הזה! אני כלכך שמחה!" 
כשתעמדו שעות מול הכיור ותשטפו כלים כאילו אין לכם משהו יותר טוב לעשות עם עצמכם.

צאו לדרך!

מצרכים: 12-15 כוסות (תלוי בגודל הכוס)

100 גרם עוגיות חמאה מפוררות
קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה של השף הלבן
2 קופסאות (500 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
כפית מחית וניל
חופן פירות אדומים
30 גרם מחית תותים - הנה מתכון למחית תותים
קישוטים אכילים 

מפשילים שרוולים:

1. בקערת המיקסר מקציפים במשך חצי דקה גבינת מסקרפונה כדי שתתרכך מעט.
2. מוסיפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ומחית וניל וממשיכים להקציף 2-3 דקות עד לקבלת קרם יציב.
3. הרכבת הכוסות: ממלאים שכבה בגובה 1 ס"מ של עוגיות מפוררות, מזלפים בנדיבות מוס מסקרפונה, מפזרים מעט פירות אדומים ומחית תותים ומקשטים.

בואו נדבר רגע על הקישוט או במילים אחרות, עשיתי פאדיחה!
אני קישטתי בנשיקות מרנג קטנות וחמודות, שבבי פיסטוק טרי, מקרונים ו.....בזיליקום.
כן, אני יודעת.
הייתי חייבת להוסיף משהו ירוק ומרענן לכל האדום היפה הזה וזה היה או חסה או לצאת לגינה ולחפש משהו אכיל שהוא לא דשא..ושם הוא היה - 
עציץ הבזיליקום שבעלי שתל עם הילדים כדי שנוכל להכין פסטו, העלים שלו היו כאלה קטנטנים וחמודים שהם ממש קראו לי לבוא ולקטוף אותם.
אז פסטו כבר לא יהיה פה אבל קינוח מסקרפונה עם תותים אדומים ועלי בזיליקום כן! וזה טעים.
ממש!

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* הכנת המוס קלה ממש אבל הכיף הגדול הוא שאפשר לקשט ולפנק בכל תוספת שתבחרו.

* פירות אדומים משתלבים נהדר עם קצפת מסקרפונה אבל כמובן שניתן להחליף בכל פרי אחר ו/או כל תוספת אחרת שתבחרו.
* ממליצה לכם לשמור את המתכון הזה כי ניתן להשתמש במוס הזה בתור קרם של עוגת שכבות, ציפוי וקישוט עוגות ועוד.. 




רגע לפני שאנחנו נפרדים - 

אני שמחה לבשר לכם שהפוסט הזה הוא עוד מתכון מפרוייקט שבועות טעים בשיתוף השף הלבן שהוציאו השנה גבינת מסקרפונה באריזה סגולה ואני כלכך אוהבת סגול שלא הצלחתי להתאפק והכנתי עוד מתכון בשילוב מסקרפונה שיעלה באתר ממש בקרוב.

קצת סבלנות חברים. אוהבת!

16 תגובות:

  1. ווואאאוווו! נראה סופר טעים!! נראה לי שאני הולכת לנסות את המתכון הזה!

    השבמחק
  2. התמונות פשוט גורמות לי לרייר בקצב. שולחת את המתכון לבעלי (הוא המוכשר בענייני מטבח מבין שנינו)

    השבמחק
  3. טוב זה נראה מושלם ומגרה בטירוף!!!

    השבמחק
  4. המתכון נראה קליל כייפי וטעים, והתמונות מושלמות! יש שינוי כלשהו במסקרפונה או שרק האריזה חדשה? מחכה למתכון הבא

    השבמחק
  5. התמונות נהדרות והקינוחים ממש שווים. אהבתי את הסיפור עם הבזליקום(:

    השבמחק
  6. אני כל כך מזדהה עם האהבה הזו לתותים, אין על תותים. הקינוח נראה פשוט וטעים!

    השבמחק
  7. אני כל כך מזדהה עם האהבה הזו לתותים ופירות אדומים, עונה כל כך קצרה לפרי כל כך מתוק. הרעיון של המתכון נראה פשוט ומעולה.

    השבמחק
  8. נראה מעולה! ודי קל להכנה שזה תמיד פלוס!

    השבמחק
  9. שירה זה יפהיפה !! מוכשרת

    השבמחק
  10. וואו נראה כל כך טוב! בא לי..

    השבמחק
  11. וואו נראה מדהים! שומרת לי לשבועות

    השבמחק
  12. קודם כל זה נראה כל כך יפה, וכל כך טעים
    הבלוג שלך פשוט מקסים !
    תצליחי!!! ♥

    השבמחק
  13. נראה טעים ברמות וכה שיק! :)

    השבמחק
  14. תקשיבי, תותים יש לי כל השנה. גם פטל.אני אוהבת!! את המתכון הזה!

    השבמחק