יום שני, 14 במאי 2018

קוביות עוגת גבינה ללא אפייה עם מסקרפונה קפה וקרמל מלוח


ריבועי עוגת גבינה ללא אפייה, רבע שעה עבודה והכל מוכן.
אפשר לאכול מיד לאחר ההכנה, אפשר לאכול היישר מהמקרר ואם ממש חם לכם, תקפיאו ותאכלו את הקוביות המשגעות האלה היישר מהמקפיא
אחלה גלידה!




לא מעט אנשים מספרים לי על הפחד שלהם מעוגות גבינה.

אני יכולה להבין אותם. 
תמיד קיים הפחד הזה שהעוגה תיפול או תיסדק במקרה הטוב
ואיך בכלל יודעים מתי היא מוכנה אם אסור בשום פנים ואופן לפתוח את התנור בזמן האפייה?

כלכך הרבה דעות ואמרות שמעתי על עוגות גבינה אפויות שאני כבר לא יודעת למי להאמין.




מה שאני כן יודעת זה שבעוגות גבינה ללא אפייה אי אפשר ליפול.

הבסיס יהיה לרוב פירורי עוגיות - לוטוס, אוריאו, פתי בר ואם אתם מהמשקיענים אז תכינו בצק פריך שווה כזה ותפוררו אותו 

את הבסיס מערבבים עם חמאה ומשטחים חזק חזק, יש כאלה שאופים את הבסיס אבל זה ממש לא חובה.

מעל הבסיס יבוא קרם עשיר ושמנמן של גבינת שמנת עתירת שומן (דיאטה? לא במקרה שלנו) שיהיה יציב מספיק כדי להחזיק עוגה שלמה


מעל הקרם יופיע ציפוי מתוק של שוקולד לבן, ממרח לוטוס או גבעות שמנת מתוקה, קרמל מלוח ואגוזים גרוסים כמו שמופיע במתכון הזה.



וכל ביס בקינוח הזה ישכיח לכם את כל הפחדים שיש לכם מעוגות גבינה. זה בטוח.
לחצו פליי --->





קוביות עוגת גבינה עם מסקרפונה קפה וקרמל מלוח ללא אפייה


מצרכים לתבנית מרובעת 22x22  ס"מ 


בסיס:

200 גרם פירורי עוגיות
100 גרם חמאה

מסקרפונה קפה:

150 גרם גבינת מסקרפונה של השף הלבן
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
מנת אספרסו (או 30 מ"ל קפה מוכן)
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

מסקרפונה וניל:

100 גרם גבינת מסקרפונה של השף הלבן
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

קרמל מלוח:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
1 כפית מלח

לקישוט:
50 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
אגוזים קצוצים דק

מפשילים שרוולים:


1. מכינים את הבסיס: ממסים את החמאה ומערבבים יחד עם פירורי העוגיות.

2. משטחים ומהדקים היטב בתחתית תבנית העוגה.
3. מכינים קרם מסקרפונה-קפה: בקערת המיקסר מקציפים למשך דקה גבינת מסקרפונה, מוסיפים שמנת מתוקה, אספרסו ואבקת סוכר וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות עד לקבלת קרם יציב.
4. משטחים על תחתית העוגיות ומקפיאים למשך חצי שעה.
5. מכינים קרם מסקרפונה-וניל: בקערת המיקסר מקציפים למשך דקה גבינת מסקרפונה, מוסיפים שמנת מתוקה, וניל ואבקת סוכר וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות עד לקבלת קרם יציב.
6. משטחים על שכבת הקפה ומעבירים להקפאה למשך חצי שעה לפחות.
7. מכינים קרמל מלוח: ממסים סוכר במחבת תוך כדי ניעור עד שנמס כולו ומגיע לצבע ענברי. מורידים מהאש.
8. מוסיפים חמאה ומערבבים קלות להתמזגות.
9. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח ומערבבים.
10. מצננים.
11. מוצאים את העוגה מהמקפיא ופורסים בעדינות לקוביות בגודל 3X3 ס"מ, מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומזלפים גבעות קטנות. בעדינות מזלפים קרמל מלוח ומפזרים אגוזים גרוסים.
12. ניתן לשמור בהקפאה או בקירור עד להגשה.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:


* לא אוהבים קפה? אין בעיה. את הקפה תוכלו להחליף במחית נוגט ( מומלץ), ריבת חלב, נוטלה ואפשר גם לא להוסיף תוספת כלל.

* אם שומרים את קוביות הגבינה במקרר כדאי להעביר אותן כחצי שעה לפני ההגשה למקרר, אם לא תעבירו למקרר תקבלו גלידוניות כיפיות שכאלה.

** המתכון הזה הוא חלק מפרויקט מתכונים לשבועות בשיתוף פעולה עם השף הלבן.




רוצים עוד מתכונים לשבועות? למה לא אמרתם קודם??כדי לראות את המתכון פשוט לחצו על התמונות



עוגת קרמבו שוקו-וניל


כיפות מוס פיסטוק ותותים
עוגת מוס שוקולד לבן ופסיפלורה


המתכון הזה הוא חלק מפרויקט בלוגריות לקראת שבועות - "שבועות בקלות" :


עוגת גבינה ולוטוס בכוסות אישיות עם ריבת תות מהאתר "המטבח הקטן שלי"

9 תגובות:

  1. נראה מדהים! התמונות משגעות והמתכון עצמו נראה טעים ביותר! אולי זאת תהיה עוגת הגבינה שאכין לשבועות ...

    השבמחק
  2. נראה ממש מעולה, אהבתי דווקא את השדרוג לנוגט

    השבמחק
  3. נראה ממש טוב! הכפית זהב עשתה לי את זה :)
    וזה שזה לא דורש אפיה - איזה כיף.

    השבמחק
  4. טוב אמא׳לה. זה נראה מושלם!

    השבמחק
  5. זה נראה מושחת בטירוף! לא חובבת עוגות גבינה גדולה, אבל השילוב עם קרמל עושה לי חשק לתת לזה סיכוי :P

    השבמחק
  6. תמונות נהדרות ופוסט הורס!

    השבמחק