יום שלישי, 1 במאי 2018

כיפות מוס פיסטוק ותותים


כיפות מוס פיסטוק במילוי תותים עם ציפוי גלסאז' אדום על בסיס עוגיית בצק פריך מעוטרות בשבבי פיסטוק קלוי 
הן עוד קינוח שהולך לככב אצלכם בשבועות  - שתדעו.

פיסטוק ופירות אדומים הם שילוב מנצח אז למה להתחכם?

המוס עשיר בזכות שוקולד לבן ומחית פיסטוק אמיתית והתחתית הפריכה יחד עם שבבי הפיסטוק מוסיפה קרנצ' כלכך מענג שאני בספק אם תוכלו להסתפק רק בכיפה אחת.

איך מזהים מחית פיסטוק אמיתית אתם שואלים?


מחית פיסטוק אמיתית היא מחית שעשויה מפיסטוקים טחונים בלבד, ללא תוספות, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל.
אם קניתם מחית פיסטוק והמוס שלכם קיבל צבע ירוק זוהר וטעם מורגש במיוחד, כנראה שנפלתם על מחית לא להיט.

אגב, בשביל מחית פיסטוק אמיתית תצטרכו למכור כליה או שפשוט תכינו לפי המתכון של הלוחשת לאוכל, הלא היא יהודית אביב הנהדרת.
ואם אתם כבר שם, תעשו לעצמכם טובה ותשוטטו קצת בבלוג- יש שם לא מעט אוצרות!


אז איפה היינו, אה כן - 
מוס פיסטוק ושוקולד לבן במילוי תותים.
בעיקרון, אפשר להכניס אל תוך המוס איזה פרי שאוהבים, פירות אדומים הולכים נהדר עם מוס פיסטוק 
ואפשר בכלל להחליף את מחית הפיסטוק במחית אחרת שאוהבים ולקבל מוס שונה לגמרי.

ההחלטה שלכם.


*המתכון המשגע הזה הוא חלק מפרויקט מתכונים לשבועות בשיתוף עם השף הלבן




כיפות מוס פיסטוק ותותים

מצרכים: (15 כיפות מוס בקוטר 6 ס"מ)

מוס שוקולד לבן ופיסטוק:
3 גרם ג'לטין
15 מ"ל מים קרים
375 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
90 גרם שוקולד לבן קצוץ

145 גרם מחית פיסטוק

בסיס בצק פריך שקדים:
50 גרם קמח מנופה
25 גרם שקדים טחונים
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
25 גרם אבקת סוכר
1-2 כפות חלב קר

מתכון לגלסאז' אדום:
75 גרם מים
150 גרם סוכר
150 גרם גלוקוזה
100 גרם חלב מרוכז
10 גרם ג'לטין
50 גרם מים
150 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל אדום

מילוי וקישוט:
15 תותים 
פיסטוקים קצוצים

מפשילים שרוולים:


מוס שוקולד לבן ופיסטוק:
1. מערבבים ג'לטין ומים ומחכים 10 דקות עד שהג'לטין מתייצב
2. בסיר מביאים לרתיחה 150 מ"ל שמנת מתוקה ,מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ומחית הפיסטוק, מחכים דקה ומערבבים.
3. מוסיפים את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
4. מקציפים את יתרת השמנת לקצפת במרקם של יוגורט ומאחדים תערובות. 
5. מזלפים את המוס לתבנית סילקון של חצאי כדור, מניחים תות במרכז כך שכל התות מכוסה במוס ומקפיאים למשך חמש שעות מינימום, עד שהכיפות קפואות לגמרי.

בסיס בצק פריך שקדים:
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. מעבדים יחד את החמאה, הקמח, אבקת השקדים ואבקת הסוכר עד לקבלת פירורים.
3. מוסיפים את החלב הקר ומעבדים מעט, רק עד לקבלת בצק. 
4. בין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ ואופים למשך 20 דקות או עד שהבצק משחים מעט.
5. מוציאים את הבצק האפוי מהתנור וקורצים מיד עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מצננים.

גלסאז' אדום
1. מכינים ספוג ג'לטין: מערבבים יחד ג'לטין עם 50 גרם מים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2.בסיר מביאים לרתיחה יחד: מים, גלוקוזה וסוכר.
3. בקערה נפרדת מניחים חלב מרוכז, שוקולד לבן וספוג ג'לטין, יוצקים את סירופ הסוכר ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
4. מוסיפים מעט צבע מאכל אדום , טיפה בכל פעם עד לקבלת הצבע הרצוי ומצננים לטמפרטורת החדר.

הרכבת הקינוח:
1. מצפים את כיפות המוס: מניחים רשת מעל תבנית מצופה בניילון נצמד (הניילון לא חובה אבל הוא יעזור לכם לאסוף את שאריות הגלסאז' לשימוש חוזר), מניחים על הרשת את כיפות המוס הקפואות ומוזגים מעל את הגלזאז' האדום.
2. מעבירים בעדינות את כיפות המוס אל תחתית הבצק הפריך ומצפים בשבבי פיסטוק קצוץ מסביב.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ניתן להכין את המוס בכל תבנית או רינג שתבחרו, תלוי בצורת ההגשה הרצויה.
* את מחית הפיסטוק ניתן להחליף בכל מחית פרי שהיא.
* על מנת לקבל תוצאה של גלסאז' חלק מומלץ לטחון את הגלסאז' במוט בלנדר במקום לערבב ידנית וכן לסנן לפני הצינון.
* את שאריות הגלסאז' ניתן לשמור בקירור, עדיף אפילו במקרר ולהמס כמה דקות לפני השימוש הבא ושוב להקפיא ושוב להמס...הבנתם אותי.
* את הפיסטוקים הקצוצים אפשר להחליף באגוזים/שקדים/פקאן קצוץ ואפשר גם קוקוס.

לעוד מתכונים לשבועות כנסו לכאן.




21 תגובות:

  1. נהדר ועושה תיאבון:) והתמונות אגב מעולות!

    השבמחק
  2. יש לי מילה אחת להגיד- אימא'לההההה :)

    השבמחק
  3. יאמיייייייי!!! נראה מדהים!! התמונות מעולות!

    השבמחק
  4. איזה כייףףף לי שירוש... זה יפה בטירוףף. בא לי להכין

    השבמחק
    תשובות
    1. ואני רוצה להכין את מחית הפיסטוק שלך!

      מחק
  5. אדוה וינשטין1 במאי 2018 בשעה 11:59

    ואווו יפהפה!! פיסטוקים ושוקולד לבן... אני מריירת רק מהמחשבה. נשמר

    השבמחק
  6. נראה מעולה! ממש עשית לי חשק לטעום..

    השבמחק
  7. תמונות מעולות וזה נראה פשוט טעיםםם.
    לצערי זה מסובך מדי בשבילי עם כל הג'לטין וההרתחות :D

    השבמחק
    תשובות
    1. זה אכן נשמע מסובך אבל ברגע שמבינים את הקטע זה זורם!

      מחק
  8. היי, נראה קינוח מהמםםם. במוס פיסטוק רשום להמיס 150 גרם שמנת מתוקה. את יתרת השמנת ( 225 גרם) להקציף ואז לחבר יחד?

    השבמחק
  9. שלום
    הקינוח מהמם, האם אני יכולה להחליף את התות בפטל?

    השבמחק