יום שישי, 29 ביוני 2018

לא רק לטבעונים - סלט טופו קייצי


בואו נדבר קצת על - טופו

הטופו מגיע אלינו מסין הרחוקה, שם הוא מככב על שולחנם של הסינים בכל ארוחה ומהווה חלק עיקרי בתזונה שלהם, או כמו שאומרים: "מיליארד סינים לא טועים".
הטופו עשוי מסויה, עשיר בסידן ובחלבון וקיים בכמה מרקמים.
טופו קשה:
נראה ממש כמו גוש גבינה וזאת משום שהוא מיוצר מחלב סויה ועובר תהליך של גיבון, תהליך דומה מאוד לזה שעובר החלב ליצירת גבינות.
את הטופו הקשה תוכלו לפגוש כמרכיב מרכזי בעיקר במנות חמות כמו למשל: מוקפצים, תבשילים שונים ברובם על בסיס קארי וקוקוס, אגדשי - תבשיל של קוביות טופו בציפוי פריך מטוגנות ומוקפצות במרינדה (טעים טעים טעים!), סלטים חמים וסלטים קרים.
ספיילר: תכף תגלו מתכון קליל וקייצי במיוחד לסלט קר עם קוביות טופו עסיסיות.
טופו רך:
מכונה גם "טופו משי" המשמש בעיקר למנות קרות ואפילו לקינוחים טבעוניים ומושחתים (מוס שוקולד..יאמי!).



אני אוהבת טופו.

אני אוהבת טופו עוד הרבה לפני שהפכתי לצמחונית.
בתור סטודנטית לפני הרבה הרבה שנים (לא מגלה לכם כמה כדי שלא תגלו כמה שאני זקנה) אחד הכריכים האהובים עליי היה כריך עם טופו שטוגן קלות בשמן זית עם שכבת פסטו בייתית ופרוסות עגבניה.
אני רק מדברת על זה וכל מה שבא לי עכשיו זה ללכת להכין כריך שכזה, אבל לא לשם כך התכנסנו פה.

אני צמחונית כבר שש שנים ומן הסתם הטופו מככב אצלי בתזונה לא מעט.




כשחושבים על זה,

טופו במצבו הגולמי חסר טעם לחלוטין וזה כל הכיף שבו.
הוא יקח על עצמו כל טעם שתשדחו לו, החל מסויה, רטבי צ'ילי למינהם, שמנים ורטבים למינהם (רוטב פסטו כבר אמרנו?), הטופו הוא תחליף נהדר לבשר ואפשר להכין ממנו כל מנה בשרית או חלבית שתחפצו,
החל מקובה, קציצות (טעמתי לא מזמן קציצות טופו בסגנון חיירמה - נדיר!), שניצלונים, המבורגרים, פיצות, פשטידות ועוד כלכך הרבה דברים שלא עולים לי כרגע לראש כי כל מה שאני חושבת עליו זה הכריך עם הפסטו והעגבנייה שהזכרתי בפסקה הקודמת של הפוסט אז תסלחו לי.
חוץ מזה- אני סומכת עליכם שיהיו לכם אחלה רעיונות לשימוש בטופו.

הפעם אני שמחה לשתף אתכם במתכון שפיתחתי בשיתוף פעולה עם תנובה.

תנובה שמיום ליום מגדילה את התוצרת הטבעונית שלה משיקה בימים אלה טופו בשלושה טעמים:
- טופו בטעם טבעי
- טופו עם בזיליקום
- טופו פיקנטי

אני רכשתי את הטופו עם הבזיליקום (11.90 ש"ח) והכנתי סלט טופו קייצי שהולך להפיל אתכם מהכסא או לפחות לסדר לכם את ארוחת הערב הקרובה.


ונחשו מה הוספתי לסלט הכלכך קליל הזה ששידרג אותו בכמה רמות?

התשובה במצרכים.




לא רק לטבעונים - סלט טופו קייצי 


מצרכים:

300 גרם (חבילה) טופו עם בזיליקום של תנובה
1 כף שמן לטיגון של הטופו
10 עלי חסה
10 עגבניות שרי
10 זיתים שחורים
רבע כרוב סגול חתוך לקוביות
רבע כוס גרגירי תירס
10 ענבים חצויים לשניים
לטיבול:
1 כף שמן שומשום/ שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

מפשילים שרוולים:
1. פורסים את הטופו לקוביות קטנות ומטגנים קלות.
2. חותכים גס את החסה והעגבניות ומערבבים יחד את כל החומרים.
3. מטבלים איך שאוהבים, מפזרים את קוביות הטופו ומגישים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:
* את רכיבי הסלט ניתן להחליף באיזה ירקות שתחברו, הכל הולך.
* אל תוותרו על הענבים! הם מוסיפים מתיקות מפתיעה פעם בכמה ביסים.
* אם בכל זאת החלטתם לוותר על הענבים אתם יכולים להחליפם בכל פרי קיץ אחר.


אני יודעת שאתם רוצים לראות עוד מתכונים לטופו השווה הזה, אז קבלו:

סלט פטריות וטופו בטריאקי של יהודית אביב -  הלוחשת לאוכל

פסטה עם ירקות ירוקים וטופו של רויטל אמיר - המערוך המקפץ



מכיון שאני אוהבת אתכם חשוב לי שתדעו מה אתם מכניסים לפה אז התאמצתי מעט והחלטתי לרשום לכם את הערכים התזונתיים של חבילת טופו בזיליקום, תנובה:

משקל 300 גרם

סימון תזונתי ב- 100 גרם (שליש חבילה):

אנרגיה: 151 קלוריות
חלבונים: 16 גרם
פחמימות: גרם
סיבים תזונתיים: 3.5 גרם
שומנים: גרם
מתוכם: 
שומן רווי: 1.2 גרם
שומן טראנס: פחות מ 0.5 גרם
כולסטרול: פחות מ 2.5 מ"ג
נתרן: 220 מ"ג
סידן: 260 מ"ג



ושיהיה לכולנו 
קיץ קליל, בריא ומלא בהפתעות, בדיוק כמו הסלט הזה!

11 תגובות:

  1. לילדים בני 3 מותר ? ושאלה נוספת האם הטיגון למעשה מוציא את כל המרכיבים הבריאים ?יש אופציה לאפות ?

    השבמחק
  2. לא רואה סיבה שיהיה אסור לתת לטופס לילדים בני בשלוש.
    לאפות במקום לטגן זה רעיון נהדר

    השבמחק
  3. איזה מנה צבעונית ומגוונת! לא חובבת טופו אבל נראה ממש טוב :)

    השבמחק
  4. נראה מעולה! צבעוני וקייצי! שווה לנסות

    השבמחק
    תשובות
    1. הטבעונים הוציאו שם רע לטופו...

      מחק
    2. אשמח לדעת למה את חושבת ככה.

      מחק
  5. יופי של סלט! נראה מצוין!

    השבמחק
  6. נראה טעים! אני מאוד אוהבת טופו

    השבמחק